Sieraden kopen? Hier moet je op letten

Sieraden en juwelen zijn hedendaags bijna niet weg te denken als fashion item. Het is een onderdeel van je kleding en vooral van je stijl. Je draagt sieraden wellicht om je kleding een positieve boost te geven, of om de show te stelen. Dat kan uiteraard ook nog. Er zijn enorm veel verschillende soorten sieraden. Daarom kunnen wij als geen ander begrijpen dat je soms door alle bomen het bos niet meer ziet. Want, waar moet je precies op letten bij het kopen van sieraden? Wat is goed en wat is slecht? Wij kunnen je uiteraard tips geven maar smaak is altijd persoonlijk.

Materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen voor sieraden. Elk weer met eigen prijsklasse. De meeste goedkopere sieraden zijn gemaakt van brons of koper. Deze hebben meestal een bruine kleur. De meest toegankelijke materiaal is zilver en is ook iets duurder dan koper of brons. Zilver heeft een mooie lichtgrijze glans en is ook betaalbaar. Een van de duurdere materialen is Goud. Goud is meestal geelachtig maar komt ook voor in verschillende kleuren omdat pure goud te mengen is met zilver of brons. Goud gemengd met koper heeft een mooie rosé kleur genaamd rosé goud. Goud gemengd met nikkel heeft een zilverachtige kleur en wordt ook wel wit-goud genoemd. Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe armband kopen?  Zo zijn er dus meerdere materialen waar je rekening mee kunt houden.

Vormen en stijlen

Sieraden worden in verschillende soorten en maten gemaakt. En ook uiteraard in verschillende vormen en stijlen. Zo is er voor ieder wat wils. Over vormen valt niet zo heel veel te zeggen omdat iedereen een eigen smaak en stijl heeft. Er is geen goed of fout antwoord bij je fashion statement. Als iets goed past bij je outfit of kledingstijl, is het een idee om bepaalde sieraden te overwegen. Wel is het verstandig om naar de vormen en stijlen

van bepaalde sieraden te kijken om er voor te zorgen dat het goed aansluit op je stijl. Vraag jezelf meestal de volgende vragen bij het kiezen van bepaalde vormen: Wil ik elegante sieraden dragen, of klassieke sieraden of sieraden om de show mee te stelen tijdens een avondje stappen met vrienden en vriendinnen? Wil ik voor sieraden met een steentje of simpele sieraden? Nogmaals: wat je ook kiest, er is geen goed of fout. Het dragen van bepaalde sieraden is enkel een persoonlijke kwestie en onderdeel van je persoonlijke fashion statement. Experimenteer vooral met stijlen totdat jij zelf comfortabel voelt bij wat je hebt.