Tips bij het aanschaffen van een hottub

Wil jij ook altijd in het warme water springen na een lange werkdag? Dan is een hottub van Elite Wellness een ideale oplossing. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het kiezen van een hottub. In dit artikel vertellen we daar meer over. 

Welke materiaal neem je?

Bij het kiezen van een hottub heb je de keuze over verschillende soorten materialen. Zo kun je kiezen uit een houten hottub, kunststof hottub en een aluminium hottub. Er wordt wel eens wat gezegd over lekkende houten hottubs. Dit is inmiddels niet meer zo, deze zijn net zo gebruiksvriendelijk als de kunststof hottubs. Voorheen was dit zonder binnenkuip en ging het in de winter zonder water uitdrogen en dus uiteindelijk lekken. Uiteindelijk gaat de keuze niet om het type materiaal, maar vooral om de kwaliteit van de hottub. Mocht je echter een hottub willen plaatsen bij een vakantiehuis, waar je dus voor langere tijd niet aanwezig bent dan kun je wel beter kiezen voor een aluminium of kunststof hottub.

Grootte van de hottub

De kwaliteit van de hottub speelt dus een zeer belangrijke rol. Vooral in het onderhoud en de levensduur van de hottub. Daarnaast kan er ook altijd gekeken worden naar de grootte van de hottub. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende beenruimte is in de hottub, maar ook de hoeveelheid water die in de hottub moet is iets om rekening mee te houden. De doorsnee hottub is perfect voor het gemiddelde gezin. Hier passen namelijk zo een 4 tot 6 personen in. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een grotere hottub

Juiste hottub kachel kiezen 

De hottub moet uiteraard nog worden verwarmt. Hiervoor is de hottub kachel zeer belangrijk. Hiervoor is het belangrijk om te kijken hoeveel kW de kachel afgeeft. Vergeet hierbij niet dat je automatisch ⅓ van het aantal kW verliest door het deurtje van de kachel en de schoorsteenpijp. Investeer dus in een goede hottub kachel. Een goede kachel kan er namelijk voor zorgen dat je minder hout moet opstoken, waardoor dit ook op de lange termijn interessanter is.