Buffet bestellen? Dit is waar je op moet letten

Ga je binnenkort een feestje of zakelijk evenement organiseren en wil je jouw gasten voorzien van een heerlijk hapje en een drankje? Dan is het een goed idee om een buffet te bestellen, omdat je jouw tijd veel beter kunt besteden aan de organisatie van het feest. Maar waar moet je allemaal op letten als je een buffet gaat bestellen? We leggen het je graag uit.

Wat voor soort buffet ga je serveren

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om na te denken wat voor soort gerechten je wilt presenteren. Ga je voor een oer Hollands stamppottenbuffet met heerlijke boerenkool, zuurkool met spek en gehaktballen gedrenkt in jus? Of kies je liever voor een Chinees of Indisch buffet met heerlijke satés, bami, nasi en andere vleesgerechten? Denk dus eerst goed na over het soort buffet dat je wilt serveren.

Allergieën? / Vegetarisch?

Vraag ook aan jouw genodigden of er mensen bij zijn die last hebben van allergieën of die vegetarisch zijn. Dan kun je hier rekening mee houden met het bestellen van het buffet. Er kunnen voor deze mensen speciale gerechten gemaakt worden zodat ook zij lekker kunnen eten.

Buffet warm houden

Een feestje duurt wel even en jouw gasten zullen misschien wel 2 of 3 keer teruggaan naar het buffet om nog een bordje klaar te maken. Je wilt natuurlijk wel dat het buffet de hele avond warm blijft. Je kunt de buffetten warm houden in chafing dishes.  Dit zijn speciale warmhoudbakken waar je het buffet in warm kunt maken en houden. Het is verstandig om aan de leverancier te vragen of deze chafing dishes erbij geleverd worden of dat je hier zelf voor moet zorgen. Worden de warmhoudbakken door de leverancier meegeleverd? Vraag dan of deze werkt op brandpasta of dat het elektrische chafing dishes zijn. Als ze werken op elektra moet je ervoor zorgen dat je een stroompunt in de buurt hebt om de bakken warm te houden.

Lees de recensies

Ga je voor het eerst ergens een buffet bestellen? Lees dan eerst even de recensies door om te kijken hoe de ervaringen van anderen zijn. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat je beter naar een andere leverancier kunt kijken als er een hele slechte recensies krijgt.

Eet Smakelijk!

We wensen jou veel plezier op het feest dat je gaat organiseren en we hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel om een heerlijk buffet te bestellen.