Hoe kun je professioneel thuis je nagels doen?

Zijn je nagels toe aan een professionele verzorging, maar heb je geen tijd om naar de nagelstylist te gaan? Geen probleem! Met deze vier tips kun je je nagels professioneel thuis doen.

Maak je nagels schoon en voorbereiding

Voordat je begint met het lakken van je nagels, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je nagels schoon en voorbereid zijn. Gebruik een nagelborstel om eventuele restjes nagellak of vuil onder de nagelranden te verwijderen. Als je wilt, kun je ook een nagelvijl gebruiken om je nagels in model te vijlen en eventuele ruwe randjes weg te werken. Als laatste stap is het aan te raden om je nagels in te smeren met een nagelriemolie om ze te hydrateren en te verzorgen.

Gebruik een goede basiscoat

Een goede basiscoat is een must als je je nagels er goed uit wilt laten zien. Deze coat zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten en minder snel afbladdert. Bovendien beschermt een basiscoat je nagels tegen verkleuring door de nagellak. Zorg er wel voor dat je de basiscoat volledig laat drogen voordat je verder gaat met het lakken van je nagels.

Maak gebruik van een nagellakremover met aceton

Heb je moeite om hardnekkige nagellak resten te verwijderen? Gebruik dan een nagellakremover met aceton. Dit is een krachtige oplosmiddel dat de nagellak gemakkelijk losweekt. Let wel op: aceton kan de nagelplaat uitdrogen, dus gebruik het met mate en smeer je nagels na gebruik in met een nagelriemolie.

Investeer in een goede topcoat

Een goede topcoat is het laatste element dat je nodig hebt om je nagels een professionele look te geven. Deze coat zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten en het geeft een mooie glans aan je nagels. Een goede topcoat is bij de nagelgroothandel te bestellen. Bovendien beschermt een topcoat je nagellak tegen beschadigingen en verkleuring. Zo kun je nog langer genieten van je mooie gelakte nagels.

Nog een laatste tip: heb geduld! Het duurt even voordat je nagels volledig droog zijn, dus wacht met het aantrekken van handschoenen of het doen van andere handelingen totdat je nagels volledig zijn opgedroogd. Zo voorkom je dat je nagels beschadigen of dat de nagellak afbladdert.

Met deze vier tips kun je je nagels professioneel thuis doen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je nagels ook regelmatig een rustpauze nodig hebben. Geef je nagels dus af en toe een paar dagen de tijd om te ademen en te herstellen van de nagellak. Zo kun je nog langer genieten van mooi verzorgde nagels.