Katoenen bedrukte tassen

Katoenen tassen zijn er in allerlei soorten en maten, draagtassen, rugtassen, nettassen. Ondanks de concurrentie van verschillende soorten textiel is katoen nog steeds één van de meest gebruikte stoffen. Maar liefst 40% van de kleding word gemaakt van de stof. Voor zover bekend, word katoen al duizenden jaren gebruikt. De oudste geschreven referentie naar katoen heeft betrekking op Indisch katoen ongeveer 3000 v.Chr. Echter onderzoekers hebben sporen gevonden dat deze datum veel verder terug zet.

Wat is katoen?

Katoen is een natuurlijk product en komt van de katoenplant. Het word voornamelijk, maar niet uitsluitend, in China en India word verbouwd. Katoen moet elk jaar opnieuw gezaaid worden. Als de omstandigheden goed zijn, dat wil zeggen warm en vochtig, schiet de plant in 3 maanden tijd omhoog en kan tot anderhalve meter hoogte groeien. De vezels van de plant worden in draden gesponnen en dit word gebruikt om verschillende zacht, luchtdoorlatend textiel te maken.

Waarom zou je kiezen voor katoen?

Het is sterk en duurzaam, biologisch afbreekbaar en draagt niet bij aan de plastic soep. Daarnaast is het makkelijk te onderhouden, vraagt het verder geen speciale voorzorgen en mag erg warm(95%) gewassen worden. Katoenen tassen bedrukken kan een goede manier zijn om je bedrijf in de aandacht te brengen.

Eigenschappen katoen

De eigenschappen van katoen maken het erg populair bij ontwerpers. Het is slijtvast, zacht, gemakkelijk te reinigen, kan makkelijk worden geverfd en is erg stevig door de structuur van katoen. Een groot voordeel van katoen is dat het verschillende manieren tot afwerking heeft. Door allerlei moderne productie processen kan katoen bijvoorbeeld krimpvrij, vlek werend, kleurecht, waterafstotend kreukvrij.

Promotie bedrijf

Katoenen tassen bedrukken is nog steeds populair voor bedrijven, het kan namelijk bijdragen aan de verbetering van hun merk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld evenementen en/of beurzen. Het functioneert als een goedkope reclame drager, de tassen zijn herbruikbaar en tonen het logo of slogan meerdere malen aan een breed publiek.