De voordelen van het gebruik van een gehoorapparaat

Communicatie speelt een ontzettend belangrijke rol in ons dagelijks leven. Denk maar eens aan al die gezellige gesprekken met vrienden en familie bijvoorbeeld. Mensen die problemen ervaren met het waarnemen van geluiden, worden helaas vaak geconfronteerd met gevoelens van schaamte en depressie. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het gehoor weer te laten werken. Denk maar eens aan het nemen van een gehoorapparaat. Een gehoorapparaat laat je weer volop genieten van het leven. Een gehoorapparaat is tevens veel meer geworden dan alleen een apparaat waarmee je beter kunt horen. Benieuwd geworden naar de voordelen van een gehoorapparaat? Lees dan snel verder.

Dagelijks leven wordt makkelijker

Wanneer je te maken hebt met gehoorverlies, bereik minder geluiden je hersenen. Om de geluiden die je hoort toch te begrijpen, moeten je hersenen harder werker. Spraak verstaan vraagt dus meer energie van je hersenen wanneer je gehoorverliest hebt. Een hoortoestel maakt spraak verstaan een stuk makkelijker. Dit betekent dat je geniet van een rijkere en meer natuurlijke luisterervaring. Het dragen van een hoortoestel geeft daarom ook veel rust. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende soorten gehoorapparaten. Tegenwoordig zijn ze ook draadloos oplaadbaar, maar wij raden een gehoorapparaat aan met klassieke batterijen. Zorg dat je een paar batterijen hoortoestel 312 op voorraad hebt, en kom nooit meer zonder geluid te zitten!

Met plezier uit eten

Wat is er nou leuker dan uit eten gaan met je familie of vrienden? Iedereen houdt er wel van. Helaas kan dit wel veranderen wanneer je gehoor slechter wordt. Gesprekken om je heen en het gekletter van bestek maken het steeds lastiger om de tafelgenoten te verstaan. Wanneer we 50% minder van een gesprek verstaan, beginnen we af te haken. Het kost namelijk gewoon te veel energie. Gelukkig wordt dit probleem heel eenvoudig opgelost met een hoortoestel. Moderne hoortoestellen zijn specifiek ontworpen om het verstaan te verbeteren. Achtergrondgeluiden verdwijnen ook werkelijk naar de achtergrond! Dit betekent dat je alle aandacht voor het gesprek aan tafel houdt. Met een gehoorapparaat kan je dus eindelijk weer uitkijken naar een gezellig avondje!

Voel je gelukkiger

Meerdere studies geven aan dat gehoorproblemen vaak hand in hand gaan met gevoelens zoals depressie, isolatie en stress. Mensen die lijden aan gehoorverlies ervaren vaak moeite om deel te nemen aan gesprekken in grote groepen of in drukke situaites. Hierdoor ontstaat er een gevoel van isolatie omdat je bijvoorbeeld meermaals vraagt om dingen te herhalen. Al deze problemen worden ontnomen bij het gebruik van een gehoorapparaat. Dit betekent dus automatisch dat je je ook beter in je vel gaat voelen. Met een gehoorapparaat voel je je dus gelukkiger!