Klassieke wooninrichting? Probeer deze tips!

Een klassieke woonstijl is een elegante en vaak barokke stijl waarin luxe toch wel een grote rol speelt. Denk hierbij aan luxueuze stoffen, kroonluchters en zilver- en goudtinten. Het is een stijlvolle manier om spullen in je interieur te tonen. Maar vergeet vooral de symmetrie niet! Dat is namelijk een ontzettend belangrijk aspect bij een klassiek interieur. Maar hoe je nou een klassieke stijl toepast aan je woning blijft een moeilijke taak. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips die je helpen bij het inrichten van je klassieke stijl! Lees snel verder.

Klassieke accessoires

De typische klassieke woonaccessoires beschikken over rijk gedoceerde elementen. Stromingen die uitstekend bij deze stijl passen zijn de renaissance, barok, classicisme en romantiek. Omdat deze stijlen nauwelijks in woonhuizen zijn terug te vinden, zijn veel klassieke producten in een ‘modern’ jasje gestoken. Een goed voorbeeld hiervan is een dual platenspeler. Want laten we even eerlijk zijn, als we denken aan klassiek, dan denken we toch gelijk aan vinyl platen? Hoe vet is het om een hoek in je woonkamer in te richten met vinyl platen. Wij vinden het in ieder geval super!

Klassieke kleuren

Kleuren die bij een klassieke woonstijl vaak terugkomen zijn vaak wat ingetogen kleuren. Dit betekent natuurlijk niet dat het somber en saai is. Sterker nog, het zorgt juist voor een luxe uitstraling. Veel voorkomende klassieke kleuren zijn zwart en bruintinten, maar ook rood en paarse accenten. Dit kleurenpalet zorgt voor een klassieke en luxe uitstraling. En dat is precies wat we willen uitstralen toch?

Versterk het luxe gevoel met kleuren zoals zilver, goud, brons en creme. Denk hierbij aan de accessoires in deze kleuren. Let wel op dat deze kleuren niet de overhand moeten nemen!

De vloer

Één van de belangrijkste onderdelen van een klassieke wooninrichting is misschien wel de vloer die je kiest. Je hebt namelijk ontzettend veel keuze bij een klassiek interieur. Wat vaak voorkomt is een donkere houten vloer. Dit oogt ontzettend klassiek en luxe, maar het is niet helemaal modern. Wil je het nog wel modern houden? Kies dan voor een visgraat vloer van parket. dit  helpt tevens bij de symmetrie van je woning. Uiteraard heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een stenen vloer. Kies dan wel voor steen of tegels in een donkere antraciete kleur!

Muren en plafond

Kenmerkend voor een klassiek interieur is dat de ruimte bestaat uit een hoog plafond met sierlijsten, rozetten, grote pilaren en pilasters met rijke ornamenten. Verschil tussen een pilaar en pilaster is dat een pilaar dragend is en een pilaster heeft enkel een decoratieve functie.