Waarom kiezen voor een epoxyvloer?

Er zijn tegenwoordig op de markt heel wat verschillende soorten naadloze vloeren terug te vinden. Eén van de exemplaren waar je voor kan kiezen is de zogenaamde epoxyvloer. Het betreft hier een naadloze vloer welke in het verleden hoofdzakelijk werd toegepast in zakelijke omgevingen. Tegenwoordig vinden we ze echter ook steeds vaker terug in particuliere woningen. Dat is het gevolg van een reeks van zeer interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Ben jij ook benieuwd naar wat deze voordelen nu precies zijn? Dan dien je absoluut zeker even verder te lezen!

1.) Een epoxyvloer heeft een naadloos karakter

In principe zouden we alle vloeren die op de markt zijn terug te vinden kunnen onderverdelen in twee categorieën. Het zou daarbij dan gaan om de vloeren die beschikken over een naadloos karakter en de vloeren die geen naadloos karakter hebben. Voor een epoxyvloer geldt dat ze onder de eerste categorie valt. Dit betekent dat je kan rekenen op toch een aantal niet onbelangrijke voordelen. In eerste instantie kan je er op zeer comfortabele wijze overheen lopen. Dit ook op blote voeten. Dat is echter niet alles. Daarnaast zorgt het ontbreken van groeven en voegen er eveneens voor dat je, je op vlak van onderhoud helemaal nergens zorgen om hoeft te maken. Een epoxyvloer is dan ook één van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren die er verkrijgbaar zijn.

2.) Ze kan gerealiseerd worden in de stijl die jij wenst

Voor epoxyvloeren geldt dat ze gerealiseerd kunnen worden in de meest uiteenlopende stijlen. Dat is ook nodig. Het spreekt namelijk voor zich dat elke stijl van woning over diens eigen specifieke uitstraling beschikt. Daarmee bedoelen we dat er bijvoorbeeld gebruik kan worden gemaakt van opvallende kleuren, maar veel mensen zweren ook bij het gebruik van wacht lichtere, meer neutrale kleuren. Welke voorkeur jij ook mag hebben, het is in principe altijd mogelijk om daaraan tegemoet te komen wanneer je de keuze maakt om gebruik te maken van epoxyvloeren in je huis.

Wat veel mensen niet weten is dat het bij epoxyvloeren eveneens zeer eenvoudig mogelijk is om een zogenaamd gemêleerd resultaat te realiseren. Wanneer hier jouw voorkeur naar uitgaat is het mogelijk om te kiezen voor een exemplaar in betonlook. Bovendien kan je ook kiezen voor het instrooien met zogenaamde flakes. Hoe dan ook, op welke manier jij ook graag jouw vloer van epoxy wenst te realiseren, het is dus doorgaans zonder probleem mogelijk.

3.) Combineren met vloerverwarming is geen probleem

Wanneer mensen tegenwoordig een nieuwe vloer in hun woning willen laten realiseren gaat de voorkeur niet zelden uit naar een exemplaar dat compatibel is met vloerverwarming. Niet alleen is verwarming met radiatoren ondertussen stevig achterhaald, daarnaast kan er worden vastgesteld dat het onnodig veel ruimte in beslag neemt en bovendien ook helemaal niet energiezuinig is, integendeel. Door te kiezen voor een naadloze vloer zoals een epoxyvloer die kan worden gecombineerd met vloerverwarming kan je dan ook rekenen op heel wat interessante voordelen. De verwarming in je woning zal niet alleen efficiënter kunnen gebeuren, maar bovendien ook heel wat comfortabeler en milieuvriendelijker. Stuk voor stuk interessante voordelen dus.