Duurzame wollen truien die niet kriebelen

Janice is een Nederlandse modeontwerper die bekend staat vanwege zijn keuze voor duurzame, rijke materialen van hoge kwaliteit. Janice ontwerpt echte statement pieces. Naast jurken, pakken en blouses staat dit seizoen vooral de knitwear centraal: zachte wollen truien en vesten en bijpassende sjaals en mutsen. De wollen truien van Janice verdienen speciale aandacht. Ze hebben zoveel voordelen dat elke vrouw deze in haar kast wil.

Luxe wol-kwaliteiten

Janice heeft dit seizoen vier modellen wollen truien in haar collectie. De Aiden is gemaakt van het zachtste merino wol en baby alpaca wol en verkrijgbaar in drie kleuren. Trui Jake is gemaakt van superzacht merinolwol en als je een cashmere trui zoekt kies je de Riley of Brody. Deze zijn gemaakt van gerecycled cashmere en dus ook nog eens extra duurzaam.

Géén kriebeltrui

Al deze truien hebben gemeen dat ze anti-allergeen zijn en niet kriebelen. Hiervoor zijn 2 redenen. Allereerst hangt het van het type wol af of dit jeukt. Hoe dunner de wolsoort, hoe zachter en hoe minder deze kriebelt. Janice gebruikt alleen de dunste en zachtste wolkwaliteiten. Bovendien is er tijdens de productie van de truien voor gezocht dat er geen open eindjes wol – die normaal het meeste kriebelen – verwerkt zijn.

Daarom koop je een wollen trui

Een wollen trui heeft veel voordelen. Hij is niet alleen superzacht, maar reguleert ook je lichaamstemperatuur. Ideaal bij koud weer, maar dus ook bij warmer weer. Zo kun je je wollen trui ook prima in de zomer dragen, bijvoorbeeld op een frisse zomeravond.

Daarnaast hoef je een wollen trui niet vaak te wassen. Het materiaal is namelijk deels zelfreinigend. Een beetje luchten is vaak al voldoende en zo houd je je trui langer mooi. En de wollen truien van Janice hebben nog meer voordelen:

  • Wol kreukt niet
  • Wol zorgt voor een goede opname van je lichaamsvocht
  • Wol blijft warm, zelfs als het nat is
  • Wol weert stof en huismijt
  • Ze zijn duurzaam

Duurzame fashion

Janice loves sustainability. Janice houdt van onze planeet en wil dat ook toekomstige generaties hiervan kunnen genieten. Janice ontwerpt dus alleen duurzame kleding. Bij elk item dat ze ontwerpen en produceren houden ze de planeet in gedachten. Dit geldt voor elke schakel in het productieproces, van natuur tot arbeiders. We verzenden op de meest duurzame manier en proberen retouren te beperken.

Draag jij je steentje bij aan ons milieu? Shop dan nu één van de prachtige wollen truien van Janice.