Ken jij de Curly Girl Methode?

Ho, stop! Heb jij natuurlijk krullen? Doe jezelf en je krullen een plezier en lees dit artikel over de Curly Girl Methode. Dit is een haarverzorgingsmethode specifiek voor natuurlijk krullen. Want curly’s weten het, het verzorgen van natuurlijke krullen kan een hele krul zijn. Pluizend haar, kroes en futloze krullen. Het zijn bekende problemen waar veel mensen met natuurlijke krullen me te maken.

Gelukkig is er nu de Curly Girl Methode. Deze methode is overgekomen uit Amerika en bedacht door Lorraine Massey. Zei schreef het boek: Curly Girl: The Handbook. In Amerika werd deze methode steeds populairder en het duurde niet lang voordat de eerste mensen in Europa aan de slag gingen met de Curly Girl Methode.

Vandaag de dag is deze methode goed bekend en onder curly’s erg populair en veel toegepast. In dit artikel praten we je bij over de CG Methode, hoe het werkt en waar je moet beginnen om de CG methode op de juiste manier toe te passen.

De Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode gaat er vanuit dat je beschadigende ingrediënten in haarproducten gaat vermijden. Dit zijn ingrediënten als; sulfaten, siliconen, minerale olien, wax en uitdrogende alcohol. Schrik niet, dit soort ingrediënten zitten in bijna alle haarverzorgingsproducten die je kunt kopen in de supermarkt.

Dat betekend dus dat je gaat stoppen met het gebruiken van gewone shampoo. Deze bevatten namelijk sulfaten en die zorgen voor uitdroging. Als je aan de slag gaat met de CG methode was je haar alleen nog met CG-vriendelijke shampoos of een conditioner, ook wel co-wash genoemd.

Het wassen van je haar beperk je over het algemeen tot 1 keer per week. Dit is in de meeste gevallen voldoende.

Na het wassen gebruik je altijd een conditioner. Ook hiervoor gebruik je een Curly Girl methode vriendelijke conditioner zonder siliconen en minerale oliën. Na het wassen kun je verschillende styling producten gebruiken. Ook hiervoor geldt; kies altijd voor CG-vriendelijke producten.  

Voordat je met de Curly Girl Methode begint, doe altijd eerst de haartesten op CGProducten.nl. De uitslag van deze testen is bepalend voor welke producten je het beste kunt gebruiken.

Populaire CG producten zijn van het Cantu. Dit merk heeft een groot assortiment producten voor een complete CG methode vriendelijke routine. Ook de heerlijke geuren van Cantu zijn bekend binnen de Curly Girl community.