Hoe energiezuinig is jouw huishouden

Hoewel we in de winter meer energie gebruiken, is de zomer ook een perfect seizoen om op energie te besparen. Steeds meer mensen maken gebruik van een airconditioner in de slaapkamer die zorgt voor een hoog energieverbruik. Het is belangrijk om waar mogelijk energiezuinige technieken te gebruiken, zodat u niet meer geld uitgeeft aan gebruikte stroom dan nodig. Wij delen graag tips met u die helpen om op energie te besparen in de slaapkamer.

Bespaar op temperatuurregeling

In een koele slaapkamer slaapt u beter, maar hoe houdt u de temperatuur dragelijk? De beste manier om dit te doen, is door manieren te zoeken om het interieur koel te houden, zoals een ventilator gebruiken of ’s nachts uw ramen openen.

Is het lente en nog redelijk koud? Profiteer dan van de warmte van zonlicht. U kunt natuurlijke warmte van de zon gebruiken door uw gordijnen open te doen als de zon schijnt. Zonlicht binnenlaten warmt niet alleen uw huis op, waardoor u de kachel uit kunt laten, maar het maakt u ook productiever!

Bespaar op licht en elektronica

Als u vaak uw licht aan heeft in uw slaapkamer, kunt u besparen door energiezuinige ledlampen te gebruiken. Schakel verlichting overdag uit en maak gebruik van daglicht. Voordat u naar bed gaat, kunt u het beste controleren of alle verlichting uit is. Een andere optie is om dimverlichting te gebruiken. Dit zal uw energierekening drastisch verlagen.

Velen houden van het gebruik van elektronica en dit is misschien ook op de energierekening te zien. Als u ongebruikte elektronica loskoppelt, zult u enkele veranderingen in uw maandelijkse energieverbruik opmerken. als u bepaalde elektronische apparaten, zoals een televisie niet gebruikt, kunt u deze beter geheel uitzetten en niet in stand-by laten staan. Voor de zekerheid kunt u de stekker eruit halen.

Overstappen energie

Natuurlijk kunt u alle energiebesparende adviezen in acht nemen en nog teveel voor uw gebruikte stroom betalen. Daarom is de belangrijkste stap het overstappen energieleverancier. Door de vergelijker in te vullen naar uw situatie komt voor u de goedkoopste energieleverancier eruit. U zult dus het minimale betalen voor uw verbruikte stroom. Binnen enkele minuten bespaart u tot wel honderden euro’s op jaarbasis.