3x hippe en duurzame sneakermerken van dit moment

De wereld een beetje mooier maken, dat hebben deze sneakermerken helemaal voor elkaar. Zij begrijpen als geen ander dat het in de mode-industrie niet alleen maar draait om trends, mooie plaatjes en fast fashion. Het milieu speelt daarbij voor hun ook een grote rol. Één van de grootste spelers in de sneakerwereld, Adidas, volgt al een duurzaam beleid, maar er is veel meer dan alleen de grote merken die hun input geven aan dit wereldprobleem. Met ieder hun eigen strategie dragen deze 3 hippe duurzame sneaker merken hun steentje bij aan een betere wereld .

VEJA

De sneakers van VEJA zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en dat is alleen maar goed nieuws. De sneakers behoren tot de meest duurzaamste schoen ter wereld en is niet alleen populair onder de ‘gewone’ Nederlanders, ook beroemdheden, royalty’s en influencers worden geregeld gespot op de duurzame sneakers. De sneaker is volledig gemaakt van natuurvriendelijke materialen zoals biologisch katoen. VEJA is een merk dat is opgericht om duurzaam te zijn en niet net zoals veel andere merken hun bestaande beleid duurzamer maken. De schoen moet wel betaalbaar blijven, daarom bezuinigd VEJA niet op de productie en materiaalkosten, maar wel op bijvoorbeeld advertentiekosten.

Allbirds

Hoogwaardige duurzame materialen gebruiken, dat is voor ALLBIRDS belangrijk. Daarbij haalt het merk hun stoffen zoveel mogelijk uit de natuur. Denk aan ethisch verantwoord Merino Wol, eucalyptusboomvezels en gerecyclede plastic schoenveter. Deze duurzame materialen worden omgetoverd tot een hippe ,maar ook zeker comfortabele sneaker voor dames, heren en kinderen. Naast dat het merk investeert in hun materiaalkeuze, kondigde Allbirds in 2019 ook aan om CO2 neutraal te gaan.

TOMS

TOMS doet iets goeds terug voor de wereld. Letterlijk dan, want voor ieder paar schoenen dat TOMS verkoopt, schenkt het een ander paar aan kinderen in nood. Dat doet het sneakermerk in samenwerking met verschillende goede doelen zoals Save the Children. Vandaag de dag heeft TOMS al meer dan 86 miljoen paar schoenen weg gegeven aan kansarme kinderen! Waar Toms ooit begon met de slip-on canvas schoen, is het merk inmiddels uitbereid en zijn sneakers nu ook onderdeel van de collectie.