De belangrijkste voordelen van geautomatiseerd voorraadbeheer

Voorraadbeheer omvat alles wat te maken heeft met het beheren van goederenstromen binnen je bedrijf. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, wil je zo min mogelijk goederen in voorraad houden, terwijl je tegelijkertijd voldoende producten in voorraad hebt om je klanten in hun behoeften snel te kunnen voorzien. Daarom is voorraadbeheer zeer belangrijk.

Wat is geautomatiseerd voorraadbeheer?

Geautomatiseerd voorraadbeheer helpt om de voorraad optimaal te beheren. Dit heeft als gevolg dat er efficiënter kan worden gewerkt, de administratie op orde is en er diverse fouten uitgesloten worden.

Met een WMS-systeem zorg jij voor een optimaal voorraadbeheer. Een warehouse management systeem (WMS) zorgt er namelijk voor dat er een helder inzicht is in de volledige voorraad van een bedrijf. Het systeem beheert de diverse logistieke processen, zoals de locatie-indeling, goederenstromen, volgorde van de planning en alle orders.

Hoe helpt geautomatiseerd voorraadbeheer jouw bedrijf?

Door gebruik te maken van geautomatiseerd voorraadbeheer zorg je ervoor dat verschillende bedrijfsprocessen via software met elkaar verbonden zijn. Door deze implementatie kan het systeem automatisch orders verwerken, wat de efficiëntie ten goede komt.

Daarnaast kun je voorraadbeheer koppelen aan je verkoopkanaal, zoals je webshop. Wanneer klanten een order plaatsen, kan deze direct verwerkt en zo spoedig mogelijk verstuurd worden. Zo hoeft er niet meer geschakeld te worden tussen verschillende tools en heb je realtime inzicht in de status van je magazijn, orders en goederenstromen.

Alle voordelen op een rij

Zoals benoemd is voorraadbeheer dus een zeer belangrijk onderdeel van de verkoopstrategie en helpt het je voorraad optimaal te beheren. Het geoptimaliseerde beheer van de goederen, een gemakkelijker proces, het verwerken van bestellingen en de accurate inzicht in de voorraden zijn een deel van de vele voordelen van geautomatiseerd voorraadbeheer. Hieronder vind je nog 3 andere voordelen op een rij:

  • Met de juiste hoeveelheid voorraad en duidelijk magazijnbeheer zorg je voor tevreden klanten en hoef je nooit ‘nee’ te verkopen. De voorraadadministratie is altijd up-to-date en je hebt nooit meer te weinig of juist te veel voorraad.

 

  • Dankzij het systeem heb je direct inzicht in de voorraad, orders en zendingen. Koppel met diverse partijen, zoals vervoerders, ERP-systemen en marketplaces en je hebt alle informatie die je nodig hebt op één centrale plek. Hierdoor is je administratie gemakkelijker bij te houden en accurater.

 

  • Slim voorraadbeheer zorgt ervoor dat producten sneller van het ene naar het volgende proces verplaatsen. Hierdoor kun je zowel de behoeften van klanten als leveranciers zo goed mogelijk vervullen en je klanten een snelle en foutloze service

Investeer in automatisering en groei met jouw bedrijf!

Met het WMS-systeem van Montawms.com kan jij gemakkelijk gebruik maken van de vele voordelen van geautomatiseerd voorraadbeheer. Ze staan voor je klaar om de implementatie van het systeem zo gemakkelijk mogelijk voor je te houden en zijn er voor je gedurende het gehele proces. Investeer in de kracht van automatisering en geniet van de vele voordelen!