Het belang van goede schoenen

Jezelf trakteren op nieuwe schoenen. Dat is iets wat ik maar al te graag doe. Ik verzamel ondertussen al een paar jaar sneakers en heb inmiddels al bijna dertig paar. Mijn voornaamste reden voor het aanschaffen van schoenen was het uiterlijk. Het ontvangen van complimenten over mijn sneakers doet mij goed. Toch heb ik onlangs ontdekt dat het uiterlijk niet het belangrijkste is van schoenen. In dit blog ga ik wat dieper in op het belang van goede schoenen.

Voorkomen van klachten

Eén van de belangrijkste redenen om goede schoenen aan te schaffen is het voorkomen van klachten. Klachten die vaker voorkomen bij het dragen van de verkeerde schoenen zijn hielspoor klachten. Hielspoor is een irritatie of een ontsteking van de pees onder de voet. De peesplaat onder de hiel waait dan uit richting de bal van de voet en de tenen. Hielspoor is simpelweg de overbelasting van deze peesplaat. Symptomen van hielspoor zijn: scherpe stekende pijn onder de voet. Vaak treedt dit op als je in de ochtend opstaat uit bed, of aan het begin van een training. Het dragen van de verkeerde schoenen kan onder andere hielspoor veroorzaken. Met deze informatie in mijn achterhoofd ben ik op een andere manier naar schoenen gaan zoeken.

Goede schoenen hoeven niet lelijk te zijn

Veel mensen denken bij het bovenstaande stukje tekst dat ze direct speciale schoenen aan moeten schaffen. Dat is niet perse het geval. Het advies is slecht om goede, stevige schoenen met een stevige loopzool te dragen om het risico te verminderen. Deze goede stevige schoenen hoeven niet lelijk te zijn. Zelf ben ik bij mijn zoektocht naar mooie schoenen terecht gekomen bij  XSensible schoenen. Deze schoenen zijn stevig en modieus. Daarnaast zijn de schoenen super comfortabel en dat is natuurlijk super belangrijk. Naast goede schoenen is het ook mogelijk om een steunzool aan te laten meten en in uw favoriete schoenen te plaatsen. Op die manier blijf je er ook super modieus bij lopen.