Wat zijn bamboe wattenstaafjes?

Bamboe wattenstaafjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en een duurzaam alternatief voor de plastic wattenstaafjes. Zoals de naam Bamboe wattenstaafjes al zegt worden ze gemaakt van bamboe, deze bamboe is duurzaam. Verder worden ze gemaakt van biologisch katoen en dit maakt de bamboe wattenstaafjes onschadelijk voor het milieu. Het katoen wordt gebleekt met waterstofperoxide in plaats van met chloor.

De duurzame wattenstaafjes zijn ook nog eens praktischer, het hout is veel steviger dan plastic. Hierdoor kun je ze makkelijk gebruiken en zijn ze handiger in het gebruik. Plastic wattenstaafjes kunnen snel verbuigen, het bamboe buigt niet door het gebruik.

Horen bamboe wattenstaafjes bij vegan verzorgingsproducten?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst duidelijk hebben wat vegan verzorgingsproducten precies zijn. Want wat zijn vegan verzorgingsproducten eigenlijk? Als we dit weten kunnen we de vraag beantwoorden.

Vegan producten zie je tegenwoordig steeds meer in de winkel. Deze producten herken je aan het logo op de verpakking, dit is het vegan logo. Verzorgingsproducten bevatten gewoonlijk dierlijke stoffen, en vegan producten komen helemaal niet in aanraking met dieren. Mensen die vegan zijn denken om het eten wat ze consumeren, maar ze denken ook om de producten die ze gebruiken. Vegan verzorgingsproducten bevatten helemaal geen dierlijke stoffen, er worden absoluut geen dieren gebruikt om aan stoffen te komen. Het testen op dieren wordt ook niet gedaan met vegan producten.

Dan de vraag horen bamboe wattenstaafjes bij vegan verzorgingsproducten? Het antwoord is ja! Wattenstaafjes horen bij verzorgingsproducten omdat ze voor een gedeelte uit watten bestaan. Het bamboe maakt de wattenstaafjes duurzaam en vegan. Veganisten kunnen ze dus gewoon gebruiken!’

Waar komt bamboe vandaan?

Bamboe groeit niet in Nederland, in ieder geval niet natuurlijk. Het komt wel natuurlijk voor op 5 continenten; Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Azië en Australië. Het is te vinden op alle continenten behalve Europa en Antarctica. Bamboe groeit in tropische en subtropische gebieden van deze continenten. Zelfs in het noorden van Australië kun bamboe tegenkomen. Uit deze 5 continenten wordt ook het meeste bamboe geëxporteerd. Hierom kun je er wel van uit gaan dat als je bamboe wattenstaafjes gebruikt, de bamboe uit 1 van deze continenten vandaan komt.

Wat zijn de voordelen van vegan verzorgingsproducten?

De producten bieden veel voordelen. Zowel fysiek als voor het milieu. Het voordeel van het product is dat het minder ingrediënten bevat. Dit is gunstig voor de huid, want hoe minder substantie er op de huid komt, hoe beter het is voor de huid. Het houdt ook de huid jong omdat je rimpels niet kunt bestrijden met chemicaliën en dergelijke. Je huid jong houden heeft te maken met het vochtgehalte en de gebruikte vitamines. Dit is natuurlijk ook goed voor het milieu aangezien de dieren niet bezig zijn met de productie van de producten. Door voor een veganistisch product te kiezen, help je mee aan een gezondere planeet. Het is ook beter voor dieren omdat de producten op deze manier niet op dieren worden getest. Maar deze producten hebben ook een houdbaarheidsdatum, zoals hoe lang ze bewaard kunnen worden. Hier moet wel om gedenkt worden Producten gemaakt van bamboe zijn duurzaam, ze wordt het plastic gebruik verminderd. Er verzorgd uitzien door middel van vegan producten, wie wil dat nou niet?