Een woontrend, wat is dat precies? Het is eigenlijk iets raars. Iemand bedenkt een manier om zijn huis in te richten, dit raakt in de mode en opeens doet iedereen hier aan mee. Woontrends veranderen dan ook regelmatig dus het blijft leuk om verschillende woontrends in de gaten te blijven houden. Zo kan jij je interieur ook steeds blijven aanpassen. Ontdek wat de laatste trends zijn zodat je hier ook op in kan spelen.

Bekleding in huis
De velvet bekleding is een trend die je vooral terug ziet in woon accessoires. Deze stof zie je steeds meer terug op verschillende meubels. Dit verschilt van een poef tot een hoekbank. De velvet bekleding is te krijgen in verschillende kleuren. Hierdoor is het voor iedere woonkamer toegankelijk. Wil je niet de hele bank bekleden kies dan voor een aantal kussens met deze bekleding.

Kleuren die populair zijn
Wil je een populaire kleur gebruiken? Maak dan gebruik van de populaire kleur diepgroen. Deze kleur is door Histor uitgeroepen tot trendkleur van het jaar. De groene kleur is heel eenvoudig te gebruiken met andere kleuren omdat de groene kleur een egaal geheel afgeeft op je muren. Als je geen kleur in je meubels kan aanbrengen dan is het dus een goed idee om de muren van een nieuwe kleur verf te voorzien. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor accessoires met een groene kleur. Heb je al een groene kleur op de muur voeg dan wat gouden accessoires toe, als kussens of kandelaars. Deze gouden elementen staan mooi bij de groene kleur.

De industriële look
Een andere opvallende trend is de industriële look. Dit in combinatie met vintage meubels geeft dit je woning een eigen leven. Bij de industriële woonstijl kies je voor kleuren als grijs, zwart en wit. De kleuren zijn neutraal en er wordt een fabrieksgevoel gecreëerd. Metalen meubels, een coatingvloer met beton-look, elementenbank en opvallende lampen zijn onderdeel van deze stijl. Bij een vintage interieur staan er meer aardetinten centraal. Donker hout komt dan veelvoudig voor in de meubels, dit geeft het huis veel sfeer. Deze twee stijlen combineert het robuuste en strakke interieur met sfeervol houttinten.

Als je deze twee stijlen mooi vindt is het een geweldige oplossing om ze te combineren. Zo combineer je populaire trends terwijl je ook nog eens je huis inricht naar je eigen smaak. Voor elke woning is het mogelijk om de trends van dit jaar terug te brengen in huis.