Vaak zien we dat mode reclame vooral gericht is op dames, omdat hier over het algemeen meer interesse voor is onder de vrouwen, maar we kunnen tocht niet ontkennen dat kleren de man maken. Met bijvoorbeeld een hip overhemd kan een man bijvoorbeeld zijn hele uitstraling positief beïnvloeden. Afhankelijk van je postuur je persoonlijke smaak en de gelegenheid waarbij jij je overhemd wil dragen kun je het ideale overhemd voor jou uitzoeken. Een overhemd of blouse is er allang niet meer voor de zakenman alleen en je kunt een overhemd dan ook op meerdere manieren dragen, op een formele manier, maar ook zeker als een meer casual kledingstuk.

Een casual overhemd wordt steeds populairder en zorgt voor een jongere doelgroep

Het dragen van een overhemd is een stuk populairder geworden de afgelopen jaren, vooral het feit dat een overhemd niet alleen maar in een formele context gedragen hoeft te worden zorgt voor meer opties met betrekking tot het combineren met andere kledingstukken. Omdat overhemden steeds vaker als casual kledingstuk worden gedragen, zijn overhemden ineens ook een stuk interessanter voor een jonger publiek geworden

Aanbevolen: hemdvoorhem.nl webwinkel

Voorheen zagen we vooral seizoen mode, waarbij er op basis van het seizoen bepaalde kleuren gebruikt werden, maar het lijkt er steeds meer op dat de seizoenen steeds minder belangrijk worden en er steeds vaker basismodellen gebruikt worden die het hele jaar door gedragen kunnen worden. Dit maakt het ook voor de producent een stuk interessanter, omdat je hierbij de overhemden het hele jaar door kan verkopen.

Lichte kleuren en ruitpatronen zijn erg geliefd

Met betrekking tot het kleurgebruik en de patronen zijn er een aantal trends waarneembaar op het gebied van herenoverhemden. Lichte kleuren zijn erg populair en het komt vaak voor dat mannen een lichte bovenkant met een donkere broek of pantalon combineren, wat vaak een erg geslaagde combinatie is. Naast de tijdloze effen varianten van blouses, zijn ook de fijne patronen met ruitjes erg populair. De ruitpatronen passen zowel goed bij jeans als bij een meer formele outfit. Voor een casual uitstraling kan er in de winter gekozen worden voor een neutrale kleur T-shirt onder het overhemd en kan het overhemd uit de broek worden gedragen. Het T shirt geeft ook de mogelijkheid om een extra knoop aan de bovenkant los te maken zonder dat het te koud wordt.