Binnen de zakenwereld zijn er talloze meetings waarbij het belangrijk is om goed over te komen. Als jij bijvoorbeeld een grote klant binnen wil halen, moet je professioneel voor de dag komen. Omdat geur een belangrijk aspect is vertellen wij je in dit artikel welk parfum je kun dragen tijdens een meeting, zodat jij die klant binnenhaalt.

Heren- en damesgeuren

Er zijn enorm veel verschillende heren- en damesgeuren, maar welk dames parfum past bij jou? Dat is een belangrijk aspect. Vaak wordt er een parfum voor dames aangeschaft omdat het zo lekker bij die ene collega ruikt. Dat betekent echter niet dat hetzelfde parfum bij jou ook lekker ruikt. Dit heeft veel te maken met de PH-waarde van jouw huid. Daarom is het van essentieel belang om een parfum eerst te testen, voordat je het naar een meeting draagt. Je wil natuurlijk lekker ruiken en er niet tijdens die belangrijke meeting pas achter komen dat het heren- of dames parfum een mismatch is met je huid.

Parfum testen

Dat testen van verschillende parfums kan soms vervelend zijn. Je moet speciaal hiervoor de stad in en daar verschillende parfums ruiken en daar testers van meenemen. Het gebeurt vaak dat het kaartje waar de naam van de damesgeur opstaat kwijtraakt. Dat is erg vervelend omdat je dan moet gissen naar welk parfum het ook alweer was en dat kost nog meer tijd. Tegenwoordig zijn er websites waarbij je een abbonement kunt afsluiten. Dan krijg je elke maand een merkgeur naar keuze opgestuurd in een kleine flacon. Dat zorgt ervoor dat je op je gemak verschillende soorten dames parfum kunt testen, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Als je het voor jou perfecte parfum hebt gevonden kun je deze vaak via dezelfde website meteen aanschaffen. Erg fijn voor een zakenvrouw of zakenman met een druk leven.

Opbouw van een parfum

Een parfum is opgebouwd uit drie onderdelen. De drie onderdelen zijn als volgt:

  • Topnoot: Vooral citrusgeuren vallen onder de topnoot. Dit is de geur die je meteen ruikt als je het parfum opspuit. Laat je hierdoor dus niet misleiden en laat het parfum even intrekken.
  • Hartnoot: Veel bloemengeuren zijn hartnoten. De hartnoten ruik je vooral als de topnoten zijn verdwenen. De hartnoten van een parfum blijf je ongeveer 3 uur lang goed ruiken.
  • Basisnoot: Als laatste blijven de basisnoten over. Hierbij worden vaak houtachtige geuren gebruikt.

Door bij te houden welke noten een bepaald parfum heeft, kun je in de toekomst sneller bepalen welk parfum goed bij jou past op basis van die noten. Wel is het belangrijk om hier niet voor de rest van je leven aan vast te houden omdat je huid ongeveer elke 7 jaar een verandering doormaakt waardoor een parfum weer anders bij je kan ruiken. Zo’n abbonement is dus ideaal omdat je niet een grote flacon op hoeft te maken, maar elke maand een ander parfum kunt testen. Nog een Laatste tip voor het dragen van parfum tijdens een meeting: gebruik niet te veel! Een parfum kan ontzettend lekker ruiken maar wanneer je er te veel van gebruikt is het overweldigend voor degene waarmee je een gesprek voert.