Je hebt het meestal wel nodig met wintersport om warm te blijven: thermokleding. Dit is een T-shirt of broek die je onder je normale kleding aan doet. Wanneer je gaat sporten bijvoorbeeld: hardlopen, fietsen en skiën produceert je lichaam warmte. Als je deze warmte niet kwijt wilt raken maar juist bij je wilt hebben, is het verstandig om thermokleding te dragen. Het gevolg kan zijn dat je meer energie hebt dan wanneer je geen thermokleding aan hebt. Dit komt doordat je lichaam niet zo hard hoeft te werken om je op warmte te blijven houden, hierdoor bespaar je energie. Maar er zijn veel bedrijven dit product aan bieden, soms zijn het ondergoedbedrijven die van het merk Sloggi tot Craft verkopen. Hebben deze dan wel een goede kwaliteit? En hebben de goedkope thermokleding, een minder goede kwaliteit dan de duurdere variant? We leggen het hier onderuit wat de beste soort thermo ondergoed is.

1.Het moet droog en warm zijn

Je draagt thermokleding voor meerdere dingen. Zo moet het niet alleen je warmte houden, maar ook moet het zorgen dat het zweet wordt afgevoerd. Kies ervoor dat het zweet goed wordt afgevoerd, dit kan dus bij zowel dure thermokleding als bij goedkope thermokleding. Over het algemeen is de duurdere variant wel ietsje beter dan de goedkopere.

2.Het moet niet te los of strak zitten

Als je thermokleding gaat kopen moet je goed passen of het ook echt goed past. Het mag namelijk niet te los of strak zitten. Als dit wel het geval is dan werkt het niet optimaal, je lichaam zweet wordt niet goed afgevoerd en het behoud je warmte niet heel goed. Zorg dus dat je thermokleding goed zit.

3. Gebruik een thermobroek en thermoshirt

Als je denkt dat je alleen aan thermoshirt genoeg hebt met wintersport, dan heb je het goed fout! Omdat de skibroeken steeds dunner worden en alleen nog maar een waterdichte laag hebben, is het heel verstandig om een thermobroek eronder aan te doen. Je bent blij als je die thermobroek aan hebt en het op de berg toch wat kouder is dan verwacht!

4. Verschillende materialen voor thermokleding

De meeste thermokleding wordt gemaakt van verschillende materialen en stoffen. De moderne kleding wordt nu meestal gemaakt van kunststof, het neemt amper vocht op en voert het zweet weer perfect af.

5. Duurder is niet altijd beter

Er zijn veel winkels die thermokleding verkopen, maar verkopen zij nou geen goede kwaliteit? Er zit veel prijsverschil tussen deze kleding. Over het algemeen is de goedkope variant wel ietsje minder goed dan de dure variant. Als je bijvoorbeeld veel sport of als je veel kilometers maakt op de piste, dan zou je beter kunnen kiezen voor een wat duurdere. Ga je niet zo veel sporten, maar je wilt het wel warm hebben? Dan kan je best overwegen om de goedkope variant te kopen, omdat je toch niet echt gaat sporten. Kies dus wat bij je past en waar je het voor nodig hebt!