Op reis gaan is over het algemeen erg leuk. De stress die je voorafgaand aan de reis hebt, is misschien minder. Hoe krijg je in vredesnaam al die spullen in je koffer? Het lijkt alsof het er met geen mogelijkheid in gaat passen. Als je niet goed weet hoe je ruimte kan besparen bij het inpakken, helpen deze vijf inpaktips jou gegarandeerd.

  1. Oprollen maar

Het klinkt raar, maar het werkt erg goed. Als je jouw kleding allemaal oprolt in plaats van opvouwt bespaar je een hoop ruimte in je koffer. Rol de kleding ook in elkaar om alle ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken.

  1. Schoenen

Schoenen nemen de meeste ruimte in, maar je kan niet altijd op één paar schoenen blijven lopen. Als je dan toch schoenen mee neemt, vul de binnenkant van de schoenen dan ook met dingen. Dingen als sokken of andere kleine dingen kun je prima kwijt in de binnenkant van je schoen. Lijkt dat je niet fris? Gebruik dan een klein zakje om de dingen in te doen. Op deze manier bespaar je snel veel ruimte.

  1. Maak lijstjes

Het lijkt verleidelijk om zo veel mogelijk kleding mee te nemen. Als je een lijstje maakt waar precies op staat welke outfits je op welke dag draagt, neem je precies mee wat je nodig hebt en kom je ook niet te kort. Voor de zekerheid kan je een extra broek en shirt meenemen. Zo houd je ruimte over voor dingen die wel belangrijk zijn, in plaats van dat je na je reis een hoop kleren ongedragen weer in je kast legt.

  1. Gebruik een vacuümzak

Misschien heb je het wel eens gezien. In principe leg je al jouw kleding in een vacuümzak. Die zak sluit je en daar ‘zuig’ je alle lucht uit. Op die manier wordt het pakketje kleding super klein waardoor er veel ruimte overblijft voor alle andere dingen in je Samsonite koffer. Zo’n zak is vaak voor niet veel geld te koop, bijvoorbeeld online op bol.com of in andere winkels.

  1. Geen boeken

De vakantie is voor vele mensen de perfecte tijd om boeken te lezen. Ze zijn echter zwaar en nemen veel ruimte in. Neem in plaats van die grote, zware boeken een e-reader of een tablet mee. Je kan hier gemakkelijk talloze boeken op zetten. Je kan lezen wat je wil zonder al dat gesleep en gesjouw. Ideaal dus!

Inpaktips voor als je op reis gaat